فهرست مطالب

راهبردهای توسعه روستایی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1400)

نشریه راهبردهای توسعه روستایی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • توحید علیزاده*، محمد مظلوم خراسانی، علی اکبر مجدی صفحات 399-418

    صنعتی شدن نقش عمده ای در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع روستایی دارد. در فرایند توسعه صنعتی، استقرار پدیده شهرک صنعتی به عنوان یکی از راهبردهای توسعه روستایی شناخته می شود. مطالعه حاضر با هدف شناسایی و بررسی میزان اثر ابعاد اجتماعی و اقتصادی استقرار شهرک صنعتی فاز یک و دو، در نواحی روستایی شهرستان ارومیه صورت گرفته است. روش پژوهش، شبه آزمایشی است که با استفاده از طرح پس آزمون مورد سنجش قرارگرفته اند. جامعه آماری شامل روستاییان نواحی همجوار و غیرهمجوار شهرک های صنعتی است. حجم نمونه، تعداد 400 نفر از ساکنان روستاهای اطراف شهرک صنعتی به عنوان نمونه گروه آزمایش (از روستاهای الیاس آباد، قهرمانلوی سفلی و جارچیلو) و بعلاوه 400 نفر از افراد روستایی خارج از ناحیه شهرک های صنعتی (از روستاهای کشتیبان، تازه کند و میاوق) نمونه گروه شاهد انتخاب شدند.نتایج تحقیق نشان داد که دو منطقه مورد بررسی یعنی روستاهای مجاور شهرک صنعتی و روستاهای دور از شهرک صنعتی به لحاظ پیامدهای اقتصادی و اجتماعی با یکدیگر متفاوت هستند. در ابعاد پیامدهای اقتصادی، میانگین روستاهای مجاور (بهبود اقتصادی (30/6)، اشتغال زایی (13/5)، رضایت شغلی (7) بیشتر از روستاهای دور از شهرک (بهبود اقتصادی (25/8)، اشتغال زایی (10/8)، رضایت شغلی (5/9) بود. این تفاوت، با استفاده از مقادیر مربوط به آزمون تی دو نمونه ای مستقل معنادار شده است. به طورکلی میانگین این متغیر در روستاهای مجاور شهرک (51/1) و در روستاهای دور از شهرک (42/6) ارزیابی گردید. نتایج، همچنین نشان می دهد که، همزمان با کاهش مهاجرت و افزایش کیفیت زندگی در روستاهای مجاور شهرک، افزایش آسیب های اجتماعی در این روستاها مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: توسعه روستایی، صنایع کوچک مقیاس، اثرات اجتماعی و اقتصادی، شهرک صنعتی فاز یک و دو ارومیه
  • سید مجتبی مجاوریان*، رقیه زاهدیان تجنکی، مریم اسدپور کردی صفحات 419-429

    مطالعه رفتار سرمایه گذاران کمک شایانی در توسعه بخش های مختلف اقتصادی دارد. یکی از موارد مهم در ارزیابی میزان موفقیت سرمایه گذاران، رسیدن آن ها به اهداف پیش بینی شده است. در این مطالعه به بررسی سطح تحقق پروژه های ساخت صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی استان مازندران پرداخته شده است. سطح تحقق اهداف در این مطالعه از نسبت ظرفیت پیشنهادی در جواز تاسیس و ظرفیت احداث شده برای شروع کار به دست آمده است. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق از سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران جمع آوری و 386 واحد به عنوان نمونه انتخاب شده است. واحدهای مورد مطالعه در این تحقیق به سه دسته کمتر از حد تحقق یافته، کاملا تحقق یافته و بیشتر از حد تحقق یافته تقسیم و الگوی پروبیت ترتیبی برای شناسایی عوامل اثرگذار بر سطح تحقق پذیری استفاده شده است. نتایج نشان می دهد متغیرهای نوع مالکیت، مکان استقرار، اندازه فعالیت، طول دوره ساخت واحد بر سطح تحقق احداث صنایع تبدیلی موثر هستند. میزان تاثیر متغیر های مزبور در شهرستان های مختلف و نوع فعالیت متفاوت است. با استفاده از الگوی حاضر می توان سطح تحقق اهداف برنامه ریزی شده در احداث واحدهای نامبرده شده را پیش بینی کرد.

    کلیدواژگان: صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، سطوح تحقق، احداث، مدل پروبیت ترتیبی، استان مازندران
  • محمدصادق قلی پور، احمد عابدی سروستانی*، رامتین جولایی صفحات 431-445

    اهمیت بازار برای محصولات کشاورزی به اندازه تولید محصول مهم می باشد. این در حالی است که بازاریابی همواره یکی از مشکلات مهم کشاورزان خرده پا و خانوادگی بوده است. پژوهش توصیفی-پیمایشی حاضر به بررسی کارآیی بازاریابی محصولات کشاورزی مزارع خانوادگی خرد روستایی پرداخته است. جمعیت مورد مطالعه شامل 2000 کشاورز خانوادگی شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد بود که با استفاده از جدول گرجسی و مورگان تعداد 322 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد که روایی آن از طریق مراجعه به اساتید دانشگاه و پایایی با ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد کارآیی بازاریابی محصولات کشاورزی مزارع خانوادگی برابر 5/2 است. به عبارتی به ازای یک واحد افزایش در هزینه های محصول، قیمت آن 5/2 واحد افزایش می یابد که این مسیله  به نفع تولیدکننده و به ضرر مصرف کننده می باشد. این در حالی است که با افزایش سطح تحصیلات، درآمد سالانه از کشاورزی، تعداد کارگر، خدمات زیربنایی و مالی، کارآیی بازاریابی محصولات افزایش می یابد. همچنین افزایش اندازه زمین ملکی، با مقدار عددی کارآیی بازاریابی رابطه عکس دارد. به عبارت دیگر با افزایش اندازه زمین ملکی مقدار عددی کارآیی بازاریابی، کاهش می یابد. با افزایش هزینه سالانه کشاورزی نیز مقدار کارآیی بازاریابی کاهش می یابد. البته این کاهش تا آن جا مطلوب است که به عدد یک برسد. نتایج نشان داد که کارآیی بازاریابی محصولات کشاورزی زارعان باسواد و همچنین کشاورزانی که دارای اندازه زمین زراعی بیش از 5/1 هکتار بودند، بیش از سایر کشاورزان بود. در مجموع، فقط 3/0 درصد از کشاورزان دارای بازاریابی با کارایی مطلوب (برابر یک) بودند و بیشترین کارآیی مربوط به مسیر تولیدکنندگان به عمده فروشان بود. تشکیل تعاونی های بازاریابی و ترویج الگوی کشت مناسب از پیشنهادات تحقیق حاضر برای افزایش کارآیی بازاریابی محصولات کشاورزی می باشد.

    کلیدواژگان: بازار، کارآیی، کشاورزی خانوادگی
  • فاطمه رستگاری پور*، فاطمه مساحی، عزیزالله اربابی صفحات 447-459

    تغییر هزینه مصرفی خانوار در ایران یکی از مهم ترین موضوعاتی است که از تغییرات اجتماعی و اقتصادی تاثیر پذیرفته است. توجه به مسئله تخصیص منابع محدود کشور و مدیریت جمعیتی الگوی مصرف خانوارهای کشور سبب شده تا بررسی تغییرات مصرف و عوامل موثر بر آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی تاثیر پویایی جمعیت و میزان تاثیرات عوامل اقتصادی بر تغییرات مصرف خانوارهای روستایی و شهری می باشد. به منظور نیل به اهداف این مطالعه از روش پانل دیتا با تکیه بر اطلاعات درآمد و هزینه و مصرف خانوار طی دوره 1395-1385 استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد متغیرهای بیکاری و تحصیلات رابطه معکوس با مصرف خانوار دارند بطوری که با افزایش یک درصد در این متغیرها، مصرف خانوار به میزان 36/5 و 57/9 درصد کاهش می یابد. همچنین متغیرهای جمعیت، درآمد و هزینه کل با مصرف خانوار رابطه مثبت دارند بطوری که با افزایش یک درصد در این متغیرها، میزان مصرف به ترتیب به میزان 6/8 ، 06/0 و 05/0 درصد افزایش می یابد. با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهاد می شود سیاست گذاری های مناسب توسط دولت در جهت افزایش اشتغال و افزایش درآمد خانوارها صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: مدل پانل دیتا، چرخه زندگی مصرف، درآمد و هزینه کل
  • تکتم محتشمی* صفحات 461-471

    صنعت ابریشم با توجه به پتانسیل ها و امکانات موجود خود می تواند از طرق مختلف در محور توسعه قرار گیرد و نقشی راهبردی در توسعه روستایی ارایه نماید. در مطالعه حاضر، سعی شده راهبردهایی برای توسعه صنعت ابریشم در کشور ارایه شود تا از این طریق بتوان امکان توسعه به ویژه در بخش روستایی را فراهم آورد. برای این منظور نخست با استفاده از ادبیات موضوعی و مصاحبه با خبرگان این حوزه، 12 نقطه بیرونی و 11 نقطه درونی مشخص و اولویت بندی شد. در ادامه بر پایه یک مدل راهبردی (TOWS) استراتژی های توسعه این صنعت تعیین گردید. جامعه آماری این تحقیق متخصیص و خبرگان آشنا به عملیات و محیط داخلی و خارجی این صنعت در سال 1397 بوده و تمامی اطلاعات جمع آوری شده از طریق اجماع قضاوت های 36 نفر از این متخصصان حاصل شده است. نتایج به دست آمده نشان داد، استراتژی بازسازی و تقویت ادغام نوغانداری در زنجیره ارزش ابریشم به عنوان بهترین راهبرد انتخاب می باشد. براین اساس، انجام اصلاحاتی ساختاری برای بهبود زنجیره ارزش این صنعت براساس بهبود کارایی، بهبود ارزش فرآورده های ابریشمی، ایجاد ارزش با توسعه محصولات جدید و مشارکت در توسعه پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: مدل TOWS، برنامه ریزی راهبردی، زنجیره ارزش ابریشم
  • ابوالفضل توسلی*، سید محمدرضا سید حسینی، علیرضا آبده صفحات 473-485

    تولید دانه های روغنی، نقش بسزایی در صرفه جویی ارزی، تسریع روند توسعه اقتصادی، امنیت و استقلال غذایی کشور ایفا می کند. همچنین همواره از روستاها به عنوان یکی از مولفه ها و اهرم های قدرتمند و اثرگذار در تسهیل و تسریع روند توسعه اقتصادی کشور یاد می شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف ارایه برنامه راهبردی پتانسیل کشت و کار گیاهان دانه روغنی در توسعه پایدار مناطق روستایی حوزه سیستان به روش SWOT در سال 1400 به اجرا در آمد. در مطالعه حاضر چهار گیاه دانه روغنی مهم منطقه شامل کنجد، گلرنگ، کلزا و آفتابگردان مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش از نظر هدف نظری، کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی  -تحلیلی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه، پرسشنامه بود. نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای هدف مذکور از دیدگاه محققان، مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و همچنین کشاورزان گیاهان دانه روغنی با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست راهبرد اصلی هدف مذکور، راهبرد تهاجمی است. این راهبرد تلفیقی از نقاط قوت و فرصت هاست، که در بین عوامل داخلی قوت ها و در بین عوامل خارجی، فرصت ها بخش غالب تشخیص داده شدند. لذا با توجه به نتایج تحقیق اولویت های اصلی برای دستیابی به توسعه پایدار روستایی از طریق کشت و کار گیاهان دانه روغنی به ترتیب اجرای برنامه های "افزایش قیمت تضمینی"، "ارایه تسهیلات کم بهره بانکی برای کاشت دانه های روغنی" و "اختصاص یارانه جهت خرید ماشین آلات کاشت و برداشت دانه های روغنی" تشخیص داده شد.

    کلیدواژگان: پایداری، زابل، گیاهان روغنی، مدل SWOT، مناطق روستایی
  • مهدیه ساعی*، پیروز شاکری، اصغر صالحی، صفت الله رحمانی صفحات 487-500

    با توجه به وجود اقلیم های متفاوت، مناطقی از استان کرمان قابلیت مناسبی برای پرورش و نگهداری دام به ویژه در بخش های روستایی و عشایری دارد که سهم بزرگی در تامین گوشت و فرآورده های لبنی مورد نیاز مردم داخل استان داشته و حتی به استان های همجوار نیز صادر می شده است. در سال های اخیر خشکسالی، بحران آب، از بین رفتن مراتع، قاچاق و بالا رفتن هزینه های نگهداری دام و غیره به این بخش استراتژیک آسیب زیادی وارد ساخته است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید صنعت شیر روستاهای استان کرمان از طریق تحلیل عوامل درونی و بیرونی بوده است. تحقیق حاضر از لحاظ نوع تحقیق کاربردی و از نظر روش تحقیق مورد استفاده، پیمایشی-توصیفی است. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه و برای تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و تحلیل SWOT استفاده شده است. نتایج نشان داد که "وجود تنوع اقلیمی در استان"مهم ترین نقطه قوت و "عدم پرداخت به موقع قیمت شیر توسط صنایع" مهم ترین نقطه ی ضعف در صنعت شیر هستند. علاوه بر این "افزایش تقاضا برای شیر و محصولات لبنی" مهم ترین فرصت خارجی و "نوسانات و افزایش هزینه دام" مهم ترین تهدید خارجی برای صنعت شناخته شدند. همچنین بر اساس یافته های مطالعه، در صنعت شیر روستاهای استان کرمان نقاط ضعف و تهدید از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و در شرایطی قرار دارند که سیستم می تواند با کمک استراتژی تدافعی در جهت کاهش ضعف ها و تهدیدات عمل نماید.

    کلیدواژگان: کرمان، تحلیل SWOT، دامداران، روستا، صنعت دامپروری
  • مهدی محمدی، ابوالفضل باغبانی آرانی*، ابراهیم همتیان صفحات 501-515

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر پذیرش تکنولوژی آبیاری تحت فشار بر مدیریت توسعه پایدار روستایی با توجه به متغیر کارآفرینی روستایی در استان چهارمحال و بختیاری (شهرستان کیار) صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش آن توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کشاورزان و مدیران مزرعه روستاهای شهرستان کیار به تعداد 100 نفر بوده است که با توجه به فرمول کوکران، تعداد نمونه موردنیاز 80 نفر برآورد گردید. جهت نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه استاندارد بود که برای تایید روایی و پایایی آن، پرسشنامه در اختیار خبرگان و صاحبنظران این حوزه قرار گرفت و تغییرات لازم در آن اعمال شد که مورد تایید قرار گرفت و ضریب آلفای کرونباخ متغیرهای (کارآفرینی روستایی، مدیریت توسعه پایدار روستایی و پذیرش تکنولوژی آبیاری تحت فشار) به ترتیب (844/0، 871/0 و 802/0) می باشد. جهت سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مقادیر اشتراکی با استفاده از نرم افزار SmartPLS-2، استفاده گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که پذیرش تکنولوژی آبیاری تحت فشار بر مدیریت توسعه پایدار روستایی با توجه به متغیر کارآفرینی روستایی در شهرستان کیار تاثیر معنی داری دارد و علاوه بر این، تاثیر کارآفرینی روستایی بر مدیریت توسعه پایدار روستایی در شهرستان کیار نیز تایید شد. همچنین کارآفرینی روستایی توانسته است بین پذیرش تکنولوژی آبیاری تحت فشار و مدیریت توسعه پایدار روستایی نقش میانجی داشته باشد. در نهایت پیشنهاد می شود دولت از طریق مروجان خبره و بومی منطقه، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی ویژه آبیاری تحت فشار در روستاهای شهرستان کیار نماید تا با تاثیر بر کارآفرینی روستایی به مدیریت پایدار روستایی در شهرستان کیار دست یافت.

    کلیدواژگان: پذیرش فناوری های نوین آبیاری، توسعه کارآفرینی، تولید پایدار روستا، راهبرد توسعه پایدار
|
  • TOHID Alizadeh *, Mohammad Mazlom Khorasani, Aliakbar Majdi Pages 399-418

    Industrialization plays a major role in the economic and social development of rural communities. In the process of industrial development, industrial estates is recognized as one of the strategies for development of rural communities. The aim of this study was to identify and evaluate the effects of social and economic dimension of phase one and two industrial estates on rural areas in Urmia city. The research method is quasi-experimental which has been evaluated using a post-test design of two experimental and control groups. The statistical population includes village's adjacent to the industrial estates (Ghahramanlou Sofla, Ilyas Abad and Jarchilo) and non-adjacent areas of the industrial estate (Keshtiban, Miyavogh and Tazekend). The results showed that the two areas study, namely the villages adjacent to the industrial estates and the villages far from the industrial estates are different in terms of economic and social consequences. In terms of economic impacts, the average of adjacent villages (economic improvement (30/6), employment (13/5), job satisfaction (7)) was more than villages far from the estates (economic improvement (25.8), employment (10/8), job satisfaction (5/9). This difference was made significant by using the values of the t-test of two independent samples. In general, the average of this variable was evaluated in the villages adjacent to the town (51/1) and in the villages far from the town (42/6). The results also show the impact of the industrial estates on the dimensions of social consequences in the sense that, along with the decrease in migration and increase in the quality of life in the villages adjacent to the estate, enhancement of social harms is also observed in these villages.

    Keywords: Rural development, Small scale industries, social, economic impacts, Urmia industrial estates
  • Seyed Mojtaba Mojaverian *, Roghayeh Zahedian Tejeneki, Maryam Asadpoorkordi Pages 419-429

    The study of the behavior of investors has a significant bearing on the development of various economic sectors. One of the important issues in assessing the success of investors is their predicted level of achievement. In this study, the level of realization of agricultural conversion and complementary construction projects in Mazandaran province has been investigated. The level of possibility of the goals achieved is from the proposed capacity ratio in the license to the capacity built to start work. The data was collected from the Jihad Agriculture Organization of Mazandaran province and 386 units were selected as the sample. The units studied in this research were divided into three groups less than realized, fully realized and more than realized. The generalized probit model was used to identify the effective factors on the level of feasibility. The results show that the variables of type of ownership, location, activity size, duration of construction of unit on the level of realization of construction of conversion industries are effective. The effect of these variables varies in different cities and types of activities. Using the present model, we can predict the level of realization of planned goals in the construction of the mentioned units.

    Keywords: Agricultural conversion, complementary industries, Levels of possibility, Construction, Ordered Probit Model, Mazandaran Province
  • Mohammad-Sadeq Gholipour, Ahmad Abedi-Sarvestani *, Ramtin Joolaie Pages 431-445

    The importance of the market for agricultural products is as important as the production of the product. However, marketing has always been one of the major problems of smallholder and family farmers. The present descriptive survey research has investigated the marketing efficiency of agricultural products of rural small family farms. The study population included 2000 family farmers in Basht county in Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad provinces. Using the Georgian and Morgan table, 322 of them were studied by random cluster sampling. A questionnaire was used to collect information, the validity of which was confirmed by referring to university professors, and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. The results showed that the marketing efficiency of family farm agricultural products is equal to 2.5. In other words, one unit increase in product costs, 2.5 units in price increase, which is to the benefit of the producer and to the detriment of the consumer. However, with increasing levels of education, annual agricultural income, number of workers, local infrastructure services, and financial services, the marketing efficiency of products increases. Also, increasing in size of the owned land is inversely related to the numerical value of marketing efficiency. In other words, as the size of owned land increases, the numerical value of marketing efficiency decreases. With increasing in the annual cost of agriculture, the amount of marketing efficiency decreases. The results showed that the marketing efficiency of agricultural products of literate farmers as well as farmers with arable land size more than 1.5 hectares was higher than other farmers. In sum, only 0.3% of farmers had marketing with the desired efficiency (equal to one), and the highest efficiency was related to the path of producers to wholesalers. Establishing marketing cooperatives and promoting a suitable cultivation pattern are among the suggestions of the present study to increase the marketing efficiency of agricultural products.

    Keywords: market, Efficiency, family farming
  • Fatemeh Rastegaripour *, Fatemeh Masahi, Azizollah Arbabi Pages 447-459

    Changing the pattern of household consumption in Iran is one of the most important issues influencing social and economic changes. Considering the issue of allocation of limited resources of the country and the management of demographic patterns of household consumption patterns, it is important to study the changes in the pattern of consumption and the factors affecting it. The main purpose of this paper is to study the effects of population dynamics and the impact of economic factors on the patterns of rural and urban consumption patterns. In order to achieve the objectives of this paper, panel data has been used with income data and household expenses during the period of 2007-2017.The results of the study showed that the changes in the household consumption pattern with the variables of education, population, unemployment, total income and household expenses are significant.And with a decline in education and unemployment, the rate of consumption increases and with the increase of other variables, ie population, total income and total cost of consumption increases.

    Keywords: Panel Data Model, life cycle, Income, Total Costs
  • Toktam Mohtashami * Pages 461-471

    Due to its potentials and facilities, the silk industry can be developed in various ways and play a strategic role in rural development. This study aims to provide strategies for the development of the silk industry in the country in order to enable development, especially in the rural sector. To this end, first, using literature and interviewing experts in this field, 12 external points and 11 internal points were identified and prioritized. Then, based on a strategic model (TOWS), the development strategies of this industry were determined. The statistical population of this research is 36 specialists and experts familiar with the internal and external operations and environment of this industry and all the collected information has been obtained through the consensus of expert judgments. The results showed that the strategy of reconstruction and strengthening the integration of weaving in the silk value chain is selected as the best strategy. Based on these findings, suggestions are made that can provide a roadmap for policy makers to develop the silk industry and strengthen its competitiveness.

    Keywords: TOWS model, Strategic Planning, Silk value chain
  • Abolfazl Tavassoli *, Sayed Mohammad Reza Sayed Hosseini, Alireza Abdeh Pages 473-485

    Production of oilseed crops plays an important role in saving foreign exchange, accelerating the process of economic development, security and food independence of the country. Also, villages are always mentioned as one of the powerful and effective components in facilitating and accelerating the process of economic development of the country. Therefore, the present study was conducted with the aim of presenting a strategic plan for the cultivation of oilseed crops in the sustainable development of rural areas of Sistan region by SWOT method. In this research, four important oilseed crops of the region including sesame, safflower, rapeseed and sunflower were studied. This research is theoretical and applied from aim aspect; and it is descriptive-analytical from content aspect. The data collection tool in this study was a questionnaire. The strengths, weaknesses, opportunities and threats of the mentioned goal were examined from the perspective of researchers, managers and experts of Jihad-e-Agriculture organization and also farmers of oilseed crops using a questionnaire and interviews. Based on the results of the research, it was observed that the main strategy of the mentioned goal is an aggressive strategy. This strategy is a combination of strengths and opportunities, which among the internal factors, strengths; and among external factors, opportunities were identified as the dominant part. Therefore, according to the research results, it was concluded that the main priorities for achieving sustainable rural development are "increasing the guaranteed price", "providing low-interest bank facilities for planting oilseeds" and "allocating subsidies to purchase machinery of planting and harvesting of oilseed crops".

    Keywords: Sustainability, Zabol, Oilseed crops, SWOT Model, Rural Areas
  • Mahdiyeh Saei *, Pirouz Shakeri, Asghar Salehi, Safatollah Rahmani Pages 487-500

    Due to the different climates, some areas of Kerman province have a good ability to raise and maintain livestock, especially in rural and nomadic areas, which has a large share in providing meat and dairy products needed by people in the province and even exported to neighboring provinces. . In recent years, drought, water crisis, loss of pastures, smuggling and rising livestock costs, etc. have caused great damage to this strategic sector. The purpose of this study was to investigate the strengths, weaknesses, opportunities and threats of the dairy industry in the rural areas of Kerman province through the analysis of internal and external factors. The instrument used was a questionnaire and descriptive statistics and SWOT analysis were used to analyze the information. The results showed that "the existence of climate diversity in the province" is the most important strength and "non-timely payment of milk prices by industries" are the most important weakness in the dairy industry. In addition, "increasing demand for milk and dairy products" was the most important external opportunity and "fluctuations and rising livestock costs" were the most important external threats to the industry. Also, according to the findings of the study, weaknesses and threats are more important in the dairy industry and are in a situation where the system can act with the help of defensive strategy to reduce weaknesses and threats.

    Keywords: Livestock Industry, Kerman, SWOT Analysis, Village
  • Mehdi Mohammadi, Abolfazl Baghbani-Arani *, Ebrahim Hemmatian Pages 501-515

    The aim of this study was to investigate the effect of adopting pressurized irrigation technology on the management of sustainable rural development with respect to the rural entrepreneurship variable in Chaharmahal and Bakhtiari province (Kiar city). This research is descriptive-survey in terms of applied purpose and its method. The statistical population of the study included 100 farmers and farm managers in the villages of Kiar city. According to Cochran's formula, the required number of samples was estimated at 80 people. Cluster sampling method was used for sampling. Data collection tool was a standard questionnaire that to confirm its validity and reliability, the questionnaire was provided to experts and experts in this field and the necessary changes were applied to it, which was approved. And Cronbach's alpha coefficient of variables (rural entrepreneurship, sustainable rural development management and adoption of pressurized irrigation technology) are (0.844, 0.871 and 0.802), respectively. Cronbach's alpha coefficient and combined reliability of shared values were used to measure reliability using SmartPLS-2 software. The results showed that the adoption of pressurized irrigation technology has an effect on sustainable rural development management due to the rural entrepreneurship variable in Kiar city and in addition, the impact of rural entrepreneurship on sustainable rural development management in Kiar city was also confirmed. Rural entrepreneurship has also been able to mediate between the adoption of pressurized irrigation technology and the management of sustainable rural development. Finally, it is suggested that the government, through expert and local promoters, can hold special training courses on pressurized irrigation in the villages of Kiar city, in order to achieve sustainable rural management in Kiar city by influencing rural entrepreneurship.

    Keywords: Reception of new irrigation technologies, entrepreneurship development, Sustainable rural production, Sustainable development strategy